تاثیر جایگزینی پودر ضایعات مرغ بجای پودر ماهی بر روند رشد، سامانهی ایمنی، شاخصهای خونی و آنزیمهای کبدی فیلماهی(Huso huso) انگشت قد
|
میرحامد سیدحسنی ، داوود طالبی حقیقی ، محمدعلی یزدانی ساداتی ، حمیدرضا پورعلی ، هوشنگ یگانه |
، mirhamedhassani@yahoo.com |
|
چکیده: (10087 مشاهده) |
جهت بررسی امکان جایگزین نمودن پودر ضایعات مرغ بهجای پودر ماهی در جیره غذایی فیلماهی،6 جیره غذایی بر پایه پودر ماهی (حاوی 45 درصد پروتئین و20 مگاژول انرژی در کیلوگرم) ساخته و پودر ضایعات مرغ در سطوح 0، 20، 40، 60، 80 و 100 درصد (PBM0, PBM20, PBM40, PBM60, PBM80, PBM100) جایگزین آن گردید. 180 عدد فیلماهی انگشت قد با متوسط وزن (17/0±42/28 گرم) در 6 تیمار (هر تیمار دارای 3 تکرار) در 18 تانک فایبرگلاس به حجم 500 لیتر بهمدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی تا حد سیری تغذیه شدند. در پایان دوره اگرچه آزمایش، اختلاف معنیدار آماری در شاخصهای رشد (وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه) ماهیان تغذیه شده با تیمارهای 0، 20، 40 و 60 درصد جایگزینی مشاهده نشد (05/0P>)، اما شاخصهای رشد در ماهیان تغذیه شده از جیرههایی که 80 و 100 درصد از سهم پودر ماهی کاسته و پودر ضایعات مرغ جایگزین شده بود بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). جایگزین نمودن پودر ضایعات مرغ بهجای پودر ماهی تا سطح60 درصد تاثیر سویی بر میزان کل پروتئین (TP)، آلبومین (AL)، تری گلسیرید (TG) و کلسترول (CL) نداشت. همچنین جایگزینی کامل موجب کاهش و یا افزایش معنیدار آنزیمهای کاتابولیک (تجزیه) کننده آمینواسیدها در کبد، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) نسبت به تیمار شاهد نگردید، میزان لایزوزیم سرم خون ماهیان تا سطح60 درصد جایگزینی اختلاف معنیداری با تیمار شاهد نشان نداد (05/0P>). نتایج حاصل نشان میدهد که جایگزین نمودن پودر ضایعات مرغ به جای پودر ماهی تا سطح60 درصد تاثیر منفی بر شاخصهای رشد، ضریب تبدیل غذا، سامانه ایمنی و آنزیمهای کبدی فیلماهی در مرحله انگشت قد نداشته و منبعی مناسب برای جایگزینی در جیره تجاری فیلماهی در این دوره بهشمار میآید. |
|
واژههای کلیدی: فیلماهی، جایگزینی، پودر ضایعات مرغ، رشد، سامانه ایمنی، آنزیمهای کبدی. |
|
متن کامل [PDF 435 kb]
(4092 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/7/26 | ویرایش نهایی: 1393/12/9 | پذیرش: 1393/7/26 | انتشار الکترونیک: 1393/7/26
|
|
|
|