[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 17 - ( بهار 1393 ) ::
جلد 5 شماره 17 صفحات 83-90 برگشت به فهرست نسخه ها
برآورد ارزش غذایی دو گونه از گیاهان دریایی قهوه‌ای و قرمز دریای عمان Sargassum illicifolium و Gracillaria cortica
محمود حافظیه* ، سیدحسن حسینی، دانیال اژدری، حمیرا حسین پور
، jhafezieh@yahoo.com
چکیده:   (4931 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی کیفیت غذایی Sargassum illicifolium و Gracillaria corticaدو گونه از گیاهان دریایی منطقه‌ی ساحلی دریای عمان با توجه به امکان استفاده از آنها در تغذیه میگو است. ترکیب غذایی، مواد معدنی و محتویات ویتامینی، اسید‌های چرب آزاد، پروفایل اسید‌های آمینه مورد آنالیز آزمایشگاهی قرار گرفت. محتوای پروتئین و خاکستر، دو جزء اصلی این گیاهان را تشکیل دادند. S. illicifolium و G. cortica به‌ترتیب دارای 15/1±18/9% و 1/2±29/18% پروتئین و 43/3±15/29% و 43/1±11/23% خاکستر بر پایه وزن خشک بودند. اگرچه از نظر مواد معدنی، هر دو نوع گیاه غنی بوده و هر دو از نظر میزان ید ارزش بالایی دارند اما با این وجود، S. illicifolium از نظر داشتن پتاسیم، کلسیم و منیزیوم غنی‌تر و G. cortica از نظر داشتن بقیه مواد معدنی مورد مطالعه و به‌خصوص آهن و مس بسیار غنی‌تر است. کل اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری بر حسب گرم در 100 گرم نمونه S. illicifolium و G. cortica به‌ترتیب 7/4، 47/7، 67/7 و 8/13 به‌دست آمد که اختلاف معنی‌داری را نشان نداد (P>0.05). این دو گیاه دریایی کلیه اسید‌های ضروری مورد نیاز میگو را دارا هستند و از نظر تعادل این اسید‌های آمینه احتیاجات میگو را تامین می‌نمایند. کل اسید‌های اشباع، اسیدهای چرب غیر اشباع با یک باند دوگانه، با بیش از یک باند دوگانه بر حسب میلی گرم بر گرم وزن نمونه و نسبت DHA به EPA به‌ترتیب در S. illicifolium و G. cortica 87/10 و 76/2 : 11/1 و 513/0: 06/1 و 4/0 : 66/3 و 33/1 هستند که در همه موارد اختلاف معنی‌دار بین این دو گیاه دریایی مشاهده می‌گردد. میزان ویتامین E، ویتامین C و تیامین بر حسب میلی گرم در 100 گرم ماده خوراکی در S. illicifolium و G. cortica به‌ترتیب2/1±2/32 و 3/2±5/37 : 98±890 و 55±1200 : 5/5±45 و 1/9±71 که مشخصا هر سه ویتامین در G. cortica بیشتر از S. illicifolium هستند (P<0.05). حال آن‌که بقیه ویتامین‌ها مورد مطالعه از اختلاف معنی‌داری بین این دو گیاه برخوردار نبودند (P>0.05). در مقایسه ارزش غذایی آنها با جداول نیازمندی‌های غذایی میگو پاسفید غربی، هر دو گونه قابلیت استفاده در جیره غذایی این میگو را دارند.
واژه‌های کلیدی: S. illicifolium، G. cortica، ارزش غذایی، دریای عمان.
متن کامل [PDF 363 kb]   (1090 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hafezieh M, Hosseini S H, Ajdari D, Hossein Pour H. Nutritional Value Evaluation of Two Seaweed of the Gulf of Oman: Sargassum illicifolium and Gracillaria cortica. joc. 2014; 5 (17) :83-90
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-524-fa.html

حافظیه محمود، حسینی سیدحسن، اژدری دانیال، حسین پور حمیرا. برآورد ارزش غذایی دو گونه از گیاهان دریایی قهوه‌ای و قرمز دریای عمان Sargassum illicifolium و Gracillaria cortica. نشریه علمی - پژوهشی اقیانوس شناسی . 1393; 5 (17) :83-90

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-524-fa.html



دوره 5، شماره 17 - ( بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3749