:: دوره 4، شماره 16 - ( 1392 ) ::
جلد 4 شماره 16 صفحات 61-55 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین تخریب فیبرهای عضلانی و ظرفیت نگهداری آب فیله ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) طی نگهداری در یخچال
سلیم شریفیان ، گیلان عطاران فریمان
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار ، sharifian.s@cmu.ac.ir
چکیده:   (10645 مشاهده)
این مطالعه به‌منظور بررسی ارتباط بین تخریب ریزساختارهای بافتی و ظرفیت نگهداری آب (Water holding capacity, WHC) عضله ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) پس از صید و طی نگهداری در یخچال (4 درجه سانتیگراد) انجام گرفت. تعداد 30 عدد ماهی هامور در سال 1390 به صورت تازه از صیدگاه‌های استان هرمزگان تهیه و به‌صورت دستی فیله گردید. فیله‌های ماهی به‌مدت چهارده روز در یخچال نگهداری و در روزهای 0، 4، 7، 10 و 14 نگهداری، شاخص‌های pH، WHC و فیبرهای عضلانی مورد بررسی قرار گرفت. میزان WHC در فیله ماهی هامور طی روزهای نگهداری کاهش و فاصله بین فیبرهای عضلانی افزایش یافت (05/0P<). میزان مایع چک، آب چک به ترتیب از 7/13و 7/12% در روز اول نگهداری به 9/23 و 3/21% در روز آخر نگهداری رسید (05/0P<). تغییرات فاصله بین فیبری در محدوده‌ی 25/59- 70/4% به وقوع پیوست و در روزهای پایانی تمایز آن‌ها مشکل بود. نتایج نشان داد که افزایش میزان مایع چک و کاهش WHC احتمالاً به‌دلیل تخریب فیبرهای عضلانی در روزهای پایانی نگهداری بوده است.
واژه‌های کلیدی: فیبرهای عضلانی، ظرفیت نگهداری مایع، فیله ماهی هامور (Epinephelus coioides)، نگهداری در یخچال.
متن کامل [PDF 626 kb]   (2811 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/1/3 | ویرایش نهایی: 1398/4/30 | پذیرش: 1393/1/3 | انتشار الکترونیک: 1393/1/3


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 16 - ( 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها