این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار ، sharifian.s@cmu.ac.ir
چکیده: (10974 مشاهده)
این مطالعه بهمنظور بررسی ارتباط بین تخریب ریزساختارهای بافتی و ظرفیت نگهداری آب (Water holding capacity, WHC) عضله ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) پس از صید و طی نگهداری در یخچال (4 درجه سانتیگراد) انجام گرفت. تعداد 30 عدد ماهی هامور در سال 1390 به صورت تازه از صیدگاههای استان هرمزگان تهیه و بهصورت دستی فیله گردید. فیلههای ماهی بهمدت چهارده روز در یخچال نگهداری و در روزهای 0، 4، 7، 10 و 14 نگهداری، شاخصهای pH، WHC و فیبرهای عضلانی مورد بررسی قرار گرفت. میزان WHC در فیله ماهی هامور طی روزهای نگهداری کاهش و فاصله بین فیبرهای عضلانی افزایش یافت (05/0P<). میزان مایع چک، آب چک به ترتیب از 7/13و 7/12% در روز اول نگهداری به 9/23 و 3/21% در روز آخر نگهداری رسید (05/0P<). تغییرات فاصله بین فیبری در محدودهی 25/59- 70/4% به وقوع پیوست و در روزهای پایانی تمایز آنها مشکل بود. نتایج نشان داد که افزایش میزان مایع چک و کاهش WHC احتمالاً بهدلیل تخریب فیبرهای عضلانی در روزهای پایانی نگهداری بوده است.
Sharifian S, Attaran Fariman G. Investigation of Relation between Muscle Fiber Destruction and Water Holding Capacity of Hammor (Epinephelus coioides) Fillets During Refrigerated Storage. Journal of Oceanography 2014; 4 (16) :55-61 URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-467-fa.html
شریفیان سلیم، عطاران فریمان گیلان. بررسی ارتباط بین تخریب فیبرهای عضلانی و ظرفیت نگهداری آب فیله ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) طی نگهداری در یخچال. اقیانوس شناسی. 1392; 4 (16) :55-61