[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 16 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 4 شماره 16 صفحات 55-61 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین تخریب فیبرهای عضلانی و ظرفیت نگهداری آب فیله ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) طی نگهداری در یخچال
سلیم شریفیان* ، گیلان عطاران فریمان
، sharifian.s@cmu.ac.ir
چکیده:   (5135 مشاهده)
این مطالعه به‌منظور بررسی ارتباط بین تخریب ریزساختارهای بافتی و ظرفیت نگهداری آب (Water holding capacity, WHC) عضله ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) پس از صید و طی نگهداری در یخچال (4 درجه سانتیگراد) انجام گرفت. تعداد 30 عدد ماهی هامور در سال 1390 به صورت تازه از صیدگاه‌های استان هرمزگان تهیه و به‌صورت دستی فیله گردید. فیله‌های ماهی به‌مدت چهارده روز در یخچال نگهداری و در روزهای 0، 4، 7، 10 و 14 نگهداری، شاخص‌های pH، WHC و فیبرهای عضلانی مورد بررسی قرار گرفت. میزان WHC در فیله ماهی هامور طی روزهای نگهداری کاهش و فاصله بین فیبرهای عضلانی افزایش یافت (05/0P<). میزان مایع چک، آب چک به ترتیب از 7/13و 7/12% در روز اول نگهداری به 9/23 و 3/21% در روز آخر نگهداری رسید (05/0P<). تغییرات فاصله بین فیبری در محدوده‌ی 25/59- 70/4% به وقوع پیوست و در روزهای پایانی تمایز آن‌ها مشکل بود. نتایج نشان داد که افزایش میزان مایع چک و کاهش WHC احتمالاً به‌دلیل تخریب فیبرهای عضلانی در روزهای پایانی نگهداری بوده است.
واژه‌های کلیدی: فیبرهای عضلانی، ظرفیت نگهداری مایع، فیله ماهی هامور (Epinephelus coioides)، نگهداری در یخچال.
متن کامل [PDF 626 kb]   (932 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifian S, Attaran Fariman G. Investigation of Relation between Muscle Fiber Destruction and Water Holding Capacity of Hammor (Epinephelus coioides) Fillets During Refrigerated Storage. joc. 2014; 4 (16) :55-61
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-467-fa.html

شریفیان سلیم، عطاران فریمان گیلان. بررسی ارتباط بین تخریب فیبرهای عضلانی و ظرفیت نگهداری آب فیله ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) طی نگهداری در یخچال. نشریه علمی - پژوهشی اقیانوس شناسی . 1392; 4 (16) :55-61

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-467-fa.html



دوره 4، شماره 16 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781