[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: زمستان ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل پیش بینی تاثیرات مرمت بر ارتقاء کیفی گردشگری بوم گرا (مطالعه موردی:عمارت قاسم اوف در بندر انزلی )
محمد هاشمی کلی ، حجت اله رشید کلویر
، mohammad.hashemi1440@gmail.com
چکیده:   (56 مشاهده)
پیشینه و مبانی نظری پژوهش:  مرمت بافت‌های تاریخی نه تنها به حفظ هویت فرهنگی کمک می‌کند، بلکه تأثیرات مثبتی بر جذب گردشگران و توسعه صنعت گردشگری دارد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مرمت این بافت‌ها می‌تواند ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را تقویت کرده و هویت شهری را تقویت کند. گردشگری بوم‌گرا که به تجربه گردشگران در محیط‌های طبیعی و فرهنگی با کمترین آسیب توجه دارد، می‌تواند به‌ویژه در مناطق با بافت‌های تاریخی، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی اجتماعی ایفا کند. مرمت این بافت‌ها به رشد و توسعه گردشگری و ارتقای کیفیت زندگی شهری و اجتماعی کمک می‌کند. هدف اصلی این پژوهش، تحلیل تأثیرات مرمت بر ارتقاء کیفیت گردشگری بوم‌گرا در عمارت قاسم‌اوف بندر انزلی است.
روش‌شناسی:  این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی_ تحلیلی، علمی_ مقایسه‌ای و همبستگی است. داده‌ها از روش‌های کتابخانه‌ای و میدانی جمع‌آوری شدند. در ابتدا، برای بررسی چارچوب نظری از منابع کتابخانه‌ای استفاده شد و سپس با پرسشنامه تأثیرات مرمت در پنج بُعد مختلف بررسی گردید. جامعه آماری شامل 210 نفر از کسبه و ساکنین بومی و غیربومی بود. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS تحلیل شدند و نتایج حاصل از تحلیل‌های آماری شامل تحلیل توصیفی، تحلیل همبستگی پیرسون و اسپیرمن، تحلیل رگرسیون و آزمون مقایسه میانگین‌ها (آنووا) ، جهت رابطه معناداری میان مرمت و ارتقای گردشگری بوم‌گرا مورد بررسی قرار گرفته است.
یافته‌ها:  در این پژوهش، پنج شاخص مختلف تاثیرات مرمت بر گردشگری بوم‌گرا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل توصیفی نشان می‌دهد که بیش از 80% از پاسخ‌دهندگان تأثیر مرمت بر آگاهی عمومی، تأثیرات اقتصادی و اجتماعی، تأثیرات کالبدی و زیرساختی، جذب گردشگران و حفظ هویت تاریخی بنا را تأکید کرده‌اند. همچنین، تحلیل‌های همبستگی پیرسون و اسپیرمن رابطه مثبت و معناداری میان مرمت و ارتقای کیفیت گردشگری بوم‌گرا نشان داده است، به‌طوری‌که ضریب همبستگی پیرسون 849/0 و ضریب اسپیرمن 842/0 تأثیر مثبت مرمت را تأیید می‌کند. تحلیل رگرسیون نیز نشان‌دهنده تأثیر معنادار مرمت بر گردشگری بوم‌گرا است. علاوه بر این، آزمون آنووا تأثیر معنادار مرمت بر جنبه‌های مختلف گردشگری بوم‌گرا را تأیید می‌کند.
نتیجه‌گیری:  مرمت عمارت قاسم‌اوف بندر انزلی با حفظ هویت تاریخی، تأثیر مثبتی بر جذب گردشگران و بهبود شاخص‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی داشته است. تحلیل‌های آماری، رابطه معنادار میان مرمت و ارتقای گردشگری بوم‌گرا را تأیید می‌کند و این نتایج می‌تواند الگویی برای توسعه پایدار گردشگری باشد.
واژه‌های کلیدی: مرمت، گردشگری بوم گرا، احیاء بنای تاریخی، ارتقاء کیفی گردشگری، عمارت قاسم اوف، بندر انزلی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت (محیط زیست، توسعه مناطق ساحلی و...)
دریافت: 1403/11/27 | ویرایش نهایی: 1404/2/3 | پذیرش: 1404/2/1



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4657