[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر فیلم مخلوط ژلاتین/ پلی کاپرولاکتون ترکیب شده با لیزوزیم بر ماندگاری ماهی شیر Scomberomorus commerson طی نگهداری در یخچال
آی ناز خدانظری
دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران. ، khodanazary@yahoo.com
چکیده:   (78 مشاهده)
پیشینه و اهداف:هدف از مطالعه حاضر، تاثیر حفاظتی لیزوزیم بر فیلم مخلوط ژلاتین-پلی کاپرولاکتون بر کیفیت ماهی شیر Scomberomorus commerson از طریق آنالیزهای فیزیکوشیمیایی (pH، بازهای ازته فرار، تیوباربیتوریک اسید و اسید چرب آزاد)، شمارش میکروبی (باکتری های مزوفیل و سرمادوست) و ارزیابی حسی طی نگهداری در یخچال بود.
روش‌ها‌:فیله های ماهی در سه گروه شامل 1) تیمار شاهد، 2) مخلوط ژلاتین/ پلی کاپرولاکتون و 3) مخلوط ژلاتین/ پلی کاپرولاکتون+ لیزوزیم غوطه ور شدند.
یافته‌ها:نتایج نشان داد که افزودن لیزوزیم در محلول ژلاتین/ پلی کاپرولاکتون می تواند به طور معنی داری (05/0>p) کیفیت ماهی را بهبود بخشد. در میان همه تیمارها، تعداد باکتری مزوفیل و سرمادوست فیله ماهی شیر نمونه شاهد به سرعت افزایش یافت و در مقایسه با سایر تیمارها بالاتر بود (05/0>p). بنابراین، فیلم ژلاتین- پلی کاپرولاکتون محتوی لیزوزیم می تواند به طور قابل توجه رشد باکتری فیله ماهی شیر را به تاخیر بیاندازد. نتایج نشان داد که لیزوزیم می تواند در کاهش مقادیر تیوباربیتوریک اسید و اسید چرب آزاد ماهی شیر لفاف پیچ شده طبق فعالیت آنتی باکتریایی در برابر باکتری هایی که آنزیم ها برای هیدرولیز چربی ها تولید می کنند، موثر باشد. افزودن لیزوزیم کیفیت حسی ماهی ماکرل را بهبود می بخشد و این نتایج با آنالیزهای باکتریایی و فیزیکوشیمیایی در ارتباط است. افزایش طول مدت ماندگاری (بالای 9 روز) به ویژگی های آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی فیلم ژلاتین و پلی کاپرولاکتون  همراه با لیزوزیم نسبت داده شد.
نتیجه‌گیری:این نتایج تایید می کند که فیلم ژلاتین- پلی کاپرولاکتون محتوی عصاره لیزوزیم بر حفاظت ماهی شیر تاثیر داشت.
واژه‌های کلیدی: Scomberomorus commerson، ژلاتین، پلی کاپرولاکتون، لیزوزیم، ماندگاری.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات و آبزیان
دریافت: 1403/9/3 | ویرایش نهایی: 1403/11/8 | پذیرش: 1403/10/15



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4657