:: دوره 12، شماره 45 - ( 1400 ) ::
جلد 12 شماره 45 صفحات 27-16 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه وارونگی‌های دما و شوری در آب‌های دریای عمان
ارم قاضی ، عباسعلی بیدختی ، مجتبی عظام ، مجتبی ذوالجودی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، eram.ghazi@gmail.com
چکیده:   (4101 مشاهده)
در تحقیق حاضر مطالعات میدانی حضور جریان نفوذی ترموهالاینی را در اعماق بین 100 تا 450 متر تایید می‌کند. ماکزیمم شوری در لایههای نفوذی در عمق حدود 250-300 متر نشان داده شده است. نتایج این بررسی نشان میدهد که در دریای عمان وارونگیهای دما و شوری در دو فصل زمستان و تابستان در عمق ۲۵۰ متری مشاهده میشوند و هر دو فرآیند همرفت پخش (رژیم انگشتی و رژیم پخشی) در ایجاد وارونگیهای دما و شوری نقش متعارف دارند. ضخامت لایههای نفوذی در مرز بین تودههای آب حدود 10 تا 20 متر است و دمای بیشینه با عمق شوری بیشینه منطبق است. لنزهای گرم و شور نشان دهنده دو مرز در بالا و پائین هستند که همرفت پخش دوگانه و رژیم انگشتی بترتیب در مرزهای بالا و پایین مشاهده می‌شوند. پخش همرفتی و نه رژیم انگشتی، عامل غالب در پخش دوگانه مربوط به حالت پایدار است.
واژه‌های کلیدی: وارونگی دما و شوری، رژیم انگشتی، همرفت پخش دوگانه، جریان خروجی خلیج فارس
متن کامل [PDF 3205 kb]   (1314 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اقیانوس شناسی فیزیکی (فیزیک دریا)
دریافت: 1399/8/18 | ویرایش نهایی: 1400/12/18 | پذیرش: 1399/10/11 | انتشار الکترونیک: 1400/1/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 45 - ( 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها