[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه وارونگی‌های دما و شوری در آب‌های دریای عمان
ارم قاضی، پرفسور عباسعلی بیدختی، مجتبی عظام، مجتبی ذوالجودی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، eram.ghazi@gmail.com
چکیده:   (287 مشاهده)
در تحقیق حاضر مطالعات میدانی حضور جریان نفوذی ترموهالاینی را در اعماق بین 100 تا 450 متر تایید می‌کند. ماکزیمم شوری در لایههای نفوذی در عمق حدود 250-300 متر نشان داده شده است. نتایج این بررسی نشان میدهد که در دریای عمان وارونگیهای دما و شوری در دو فصل زمستان و تابستان در عمق ۲۵۰ متری مشاهده میشوند و هر دو فرآیند همرفت پخش (رژیم انگشتی و رژیم پخشی) در ایجاد وارونگیهای دما و شوری نقش متعارف دارند. ضخامت لایههای نفوذی در مرز بین تودههای آب حدود 10 تا 20 متر است و دمای بیشینه با عمق شوری بیشینه منطبق است. لنزهای گرم و شور نشان دهنده دو مرز در بالا و پائین هستند که همرفت پخش دوگانه و رژیم انگشتی بترتیب در مرزهای بالا و پایین مشاهده می‌شوند. پخش همرفتی و نه رژیم انگشتی، عامل غالب در پخش دوگانه مربوط به حالت پایدار است.
واژه‌های کلیدی: وارونگی دما و شوری، رژیم انگشتی، همرفت پخش دوگانه، جریان خروجی خلیج فارس
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیک دریا
دریافت: 1399/8/18 | پذیرش: 1399/10/10 | انتشار الکترونیک: 1399/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4263