[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 12، شماره 47 - ( 1400 ) ::
جلد 12 شماره 47 صفحات 62-52 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد باکتریایی عصاره‌های دیواره عضلانی چهار گونه خیار دریایی روی برخی باکتری‌های بیماریزای ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
مهنا محمدی موحد ، سید عباس حسینی ، پریا اکبری ، عبدالمجید حاجی مرادلو ، سید علی اکبر هدایتی
گروه شیلات دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران ، paria.akbary@gmail.com
چکیده:   (2161 مشاهده)
پیشینه و اهداف: امروزه شکست فزاینده شیمی درمانی و مقاومت آنتی بیوتیکی نشان داده شده توسط عوامل عفونی باکتری های بیماریزا باعث غربالگری متابولیت های ثانویه جدید با ساختارهای شیمیایی مختلف سخت پوستان دریایی ، نرم تنان و اکینودرم ها با فعالیت ضد باکتری  مطلوب شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد‌میکروبی عصاره متانولی و استونی دیواره عضلانی چهار گونه خیار دریایی (H.arenicola، Stichopus horrens، S.hermanni و H.leucospilota) بر برخی باکتری‌های بیماریزای ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncohrynchus mykiss) از جمله Lactococcus garvieae، Aeromonas hydrophila، Yersinia ruckeri و Streptococcus iniae طراحی گردید. تحقیق به‌ روش تجربی و invitro انجام شد.
روش‌ها‌: متغیرهای تجربی شامل گونه های خیار دریایی ، غلظت های مختلف عصاره ها و سویه های باکتریایی است. پس از تهیه عصاره های خیار دریایی مذکور به روش خیساندن، اثر ضد میکروبی عصاره های حاصل از دیواره ماهیچه ای آن­ها با دو روش مختلف انتشار دیسک و انتشار چاهک مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: بیشترین قطر هاله عدم رشد در باکتری­های Y. ruckeri و hydrophila A. در غلظت 12 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به ‌ترتیب 10/11 و 03/13 میلی‌متر در عصاره خیار دریایی S.horrens مشاهده شد. غلطت‌های مختلف عصاره متانولی خیار‌های دریایی S. Hermanni، H. arenicola و H. leucospilota در برابر تمام باکتری‌های مورد آزمایش، اثر ضد‌باکتری نداشتند. در حالی‌که عصاره استونی خیار دریایی S.horrens از رشد باکتری‌های Y. ruckeri و A. hydrophila به ‌ترتیب در غلظت‌های 625/0 و 25/1 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر جلوگیری نمود و منجر به مرگ باکتری‌های Y. ruckeri و A. hydrophila به ‌ترتیب در غلظت‌های 5/2 و 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر شد.
نتیجه‌گیری: در کل، به ‌نظر می‌رسد که نوع عصاره، گونه خیار دریایی و همچنین توع باکتری در تشکیل قطر هاله عدم رشد، MIC و MBC تاثیر‌گذار باشد. عصاره خیار‌‌های دریایی S.hermanni و S.horrens از رشد باکتری Y. ruckeri به دو روش انتشار دیسکی و چاهک، می‌تواند جلوگیری نماید.
واژه‌های کلیدی: خیار دریایی، عصاره، فعالیت ضد‌ باکتریایی، انتشار دیسک، انتشار چاهک
متن کامل [PDF 1712 kb]   (726 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: محيط ­زيست دريا / آلودگی دریا
دریافت: 1399/7/23 | ویرایش نهایی: 1400/12/18 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار الکترونیک: 1400/4/15



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi Movahed M, Hosseini S A, Akbary P, Hajimoradloo A, Hedayati S A A. Antibacterial Effect of the Extracts of the Muscle Wall of Four Sea Cucumber (Holothuria sp) Species on Some rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) Pathogenic Bacteria. Journal of Oceanography 2021; 12 (47) :52-62
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1596-fa.html

محمدی موحد مهنا، حسینی سید عباس، اکبری پریا، حاجی مرادلو عبدالمجید، هدایتی سید علی اکبر. اثر ضد باکتریایی عصاره‌های دیواره عضلانی چهار گونه خیار دریایی روی برخی باکتری‌های بیماریزای ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). اقیانوس شناسی. 1400; 12 (47) :52-62

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1596-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 47 - ( 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4642