:: دوره 11، شماره 42 - ( 1399 ) ::
جلد 11 شماره 42 صفحات 84-75 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین نیازغذایی شاه میگوی چنگال باریک (Astacus leptodactylus) جوان به کلسترول در سامانه آبزی‌پروری مداربسته
رضا جلیلی ، ناصر آق ، احمد ایمانی ، فرزانه نوری
دانشگاه ارومیه ، n.agh@urmia.ac.ir
چکیده:   (3346 مشاهده)
کلسترول به عنوان یک ماده مغذی ضروری برای سخت پوستان است، اما تاکنون در خصوص نیاز غذایی شاه میگوی آب شیرین به کلسترول گزارشی ارائه نشده است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین نیاز غذایی شاه میگوهای جوان به کلسترول در شرایط پرورش متراکم به مدت 12 هفته انجام پذیرفت. بدین منظور، شاه میگوهای جوان (میانگین وزنی 1 ± 8/13 گرم) در سیستم پرورش متراکم مداربسته و در 12 مخزن پرورشی با 10% تعویض آب روزانه، هوادهی و پناهگاه ذخیره­سازی شدند. همچنین تصفیه آب توسط فیلترهای مکانیکی و زیستی انجام پذیرفت. چهار جیره خالص حاوی 30 % پروتئین و 10 % چربی به همراه چهار سطح مکمل تجاری کلسترول (شامل صفر، 25/0، 5/0 و 75/0 درصد کلسترول) تنظیم شد. کازئین و ژلاتین به عنوان منابع اصلی پروتئین در جیره آزمایشی استفاده گردید.  نتایج نشان داد کمترین و بیشترین شاخص های رشد، بازماندگی و فعالیت آنزیم های گوارشی پروتئاز کل، لیپاز و آمیلاز به ترتیب در شاه میگوهای تغذیه شده با جیره های غذایی فاقد و حاوی 5/0 درصد کلسترول مشاهده گردید (05/0P<). همچنین با افزایش کلسترول جیره به میزان 75/0 درصد تفاوت معنی داری در شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های پروتئاز و آمیلاز مشاهده نگردید (05/0P>) ولی شاخص بازماندگی و فعالیت آنزیم لیپاز بطور معنی داری کاهش یافت (05/0P<). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن 5/0 درصد کلسترول به جیره غذایی شاه میگوهای پرورشی در سیستم متراکم متکی به جیره غذایی دستی سبب بهبود شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های گوارشی می گردد.
 
واژه‌های کلیدی: نیاز غذایی، کلسترول، شاه میگوی آب شیرین، سامانه مداربسته پرورش آبزیان، Astacus leptodactylus
متن کامل [PDF 722 kb]   (905 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1397/10/10 | ویرایش نهایی: 1399/12/3 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار الکترونیک: 1399/4/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 42 - ( 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها