[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 11، شماره 42 - ( 1399 ) ::
جلد 11 شماره 42 صفحات 84-75 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین نیازغذایی شاه میگوی چنگال باریک (Astacus leptodactylus) جوان به کلسترول در سامانه آبزی‌پروری مداربسته
رضا جلیلی ، ناصر آق ، احمد ایمانی ، فرزانه نوری
دانشگاه ارومیه ، n.agh@urmia.ac.ir
چکیده:   (3359 مشاهده)
کلسترول به عنوان یک ماده مغذی ضروری برای سخت پوستان است، اما تاکنون در خصوص نیاز غذایی شاه میگوی آب شیرین به کلسترول گزارشی ارائه نشده است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین نیاز غذایی شاه میگوهای جوان به کلسترول در شرایط پرورش متراکم به مدت 12 هفته انجام پذیرفت. بدین منظور، شاه میگوهای جوان (میانگین وزنی 1 ± 8/13 گرم) در سیستم پرورش متراکم مداربسته و در 12 مخزن پرورشی با 10% تعویض آب روزانه، هوادهی و پناهگاه ذخیره­سازی شدند. همچنین تصفیه آب توسط فیلترهای مکانیکی و زیستی انجام پذیرفت. چهار جیره خالص حاوی 30 % پروتئین و 10 % چربی به همراه چهار سطح مکمل تجاری کلسترول (شامل صفر، 25/0، 5/0 و 75/0 درصد کلسترول) تنظیم شد. کازئین و ژلاتین به عنوان منابع اصلی پروتئین در جیره آزمایشی استفاده گردید.  نتایج نشان داد کمترین و بیشترین شاخص های رشد، بازماندگی و فعالیت آنزیم های گوارشی پروتئاز کل، لیپاز و آمیلاز به ترتیب در شاه میگوهای تغذیه شده با جیره های غذایی فاقد و حاوی 5/0 درصد کلسترول مشاهده گردید (05/0P<). همچنین با افزایش کلسترول جیره به میزان 75/0 درصد تفاوت معنی داری در شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های پروتئاز و آمیلاز مشاهده نگردید (05/0P>) ولی شاخص بازماندگی و فعالیت آنزیم لیپاز بطور معنی داری کاهش یافت (05/0P<). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن 5/0 درصد کلسترول به جیره غذایی شاه میگوهای پرورشی در سیستم متراکم متکی به جیره غذایی دستی سبب بهبود شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های گوارشی می گردد.
 
واژه‌های کلیدی: نیاز غذایی، کلسترول، شاه میگوی آب شیرین، سامانه مداربسته پرورش آبزیان، Astacus leptodactylus
متن کامل [PDF 722 kb]   (913 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1397/10/10 | ویرایش نهایی: 1399/12/3 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار الکترونیک: 1399/4/10



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalili R, Agh N, Imani A, Noori F. Dietary Chlosterol Requirement of Juvenile Narrow-clawed Crayfish (Astacus leptodactylus) in a Recirculating Aquaculture System. Journal of Oceanography 2020; 11 (42) :75-84
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1336-fa.html

جلیلی رضا، آق ناصر، ایمانی احمد، نوری فرزانه. تعیین نیازغذایی شاه میگوی چنگال باریک (Astacus leptodactylus) جوان به کلسترول در سامانه آبزی‌پروری مداربسته. اقیانوس شناسی. 1399; 11 (42) :75-84

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1336-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 42 - ( 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4642