:: دوره 9، شماره 34 - ( 1397 ) ::
جلد 9 شماره 34 صفحات 37-29 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر لسیتین سویا بر برخی شاخص های ایمنی و بیوشیمی خون پیش مولدین ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)
رضوانه جنابی حق پرست ، کوروش سروی مغانلو ، محمود محسنی ، احمد ایمانی
دانشگاه ارومیه ، k.sarvimoghanlou@urmia.ac.ir
چکیده:   (5655 مشاهده)
DOR: 98.1000/1562-1057.1397.9.29.0.34.1576.41

مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر استفاده لسیتین سویا بر برخی از پارامترهای فیزیولوژی نظیر ایمنی، هماتولوژیک، بیوشیمیایی سرم خون و آنزیم­های آنتی­اکسیدانی پیش مولدین ماهی آزاد دریای خزر انجام پذیرفت. برای این منظور تعداد 90 قطعه ماهی (10±350گرم) بصورت تصادفی در سه تیمار (هر کدام با 3 تکرار) تقسیم شدند. ماهیان گروه اول (شاهد) فقط با غذای پایه، گروه دوم غذای پایه به همراه 12% روغن سویا، گروه سوم غذای پایه بعلاوه 6% روغن سویا و 6% لسیتین به مدت 90 روز تغذیه شدند. نتایج فراسنجه های ایمنی، فعالیت آنزیم­های گلوتاتیون S ترانسفراز، سوپراکسید دیسموتاز به همراه شاخص های بیوشیمیایی سرم خون به غیر از VLDL و تری­گلیسیرید بیانگر برتری آماری تیمار 2 و 3 نسبت به تیمار شاهد بود (05/0p<). VLDL نیز در تیمار 1 بیشتر از تیمارهای 2 و 3 (تغذیه با روغن سویا و لسیتین) بود (05/0p<). همچنین فاکتورهای خونی نظیر RBC، Hb و Hct در تیمار 2، Hct و WBC در تیمار3 با تیمار 1 تفاوت معنی­داری داشتند (05/0p<) و میزان فعالیت لیزوزیم در تیمار 2 (سطح 12% روغن سویا) بالاتر از تیمارهای 1 و 3 بود. بنابراین استفاده از لسیتین در سطح 6% در جیره ماهی آزاد به دلیل اثرات مثبت آن و بهبود فراسنجه­های فیزیولوژیک ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutt caspius) توصیه می­گردد.
واژه‌های کلیدی: لسیتین، ایمنی، بیوشیمی خون، ماهی آزاد دریای خزر
متن کامل [PDF 439 kb]   (1764 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1396/12/26 | ویرایش نهایی: 1397/10/1 | پذیرش: 1397/4/12 | انتشار الکترونیک: 1397/6/25



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 34 - ( 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها