:: دوره 8، شماره 29 - ( 1396 ) ::
جلد 8 شماره 29 صفحات 41-35 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی رژیم غذایی خیار دریایی گونه Stichopus herrmanni با استفاده از شاخص های تغذیه در آبسنگ های مرجانی جنوب شرقی جزیره قشم
فریبا فناطی رشیدی ، احسان کامرانی ، محمد شریف رنجبر
دانشگاه هرمزگان
چکیده:   (6452 مشاهده)

این مقاله با هدف بررسی رژیم غذایی خیار دریایی Stichopus herrmanni در آبسنگ­های مرجانی جنوب شرقی جزیره قشم انجام شده است. نمونه­برداری به صورت فصلی (از بهار 1393 تا زمستان 1393) در جنوب شرقی جزیره قشم، در ایستگاهی با وسعت 515000 مترمربع و به تعداد 15-10 عدد در هر فصل انجام گرفت و محتویات روده به عنوان روشی استاندارد بررسی شدند. در این مطالعه دیاتومه­ها، جلبک­های سبزآبی، کفزیان جانوری (فرامینیفرها، نماتودها و شکم­پایان) به عنوان طعمه اصلی در محتویات روده این گونه شناسایی شدند. در میزان شاخص شدت تغذیه و شاخص تهی بودن روده طی فصول مختلف تغییراتی مشاهده شد و همچنین شاخص طول روده در این جانوران بیش از یک ثبت گردید. به طور کلی به نظر می­رسد تغییراتی که در رژیم غذایی این جانور اتفاق می­افتد متاثر از مراحل مختلف زندگی آن، از جمله رسیدگی جنسی و تخمریزی باشد.

واژه‌های کلیدی: رژیم غذایی، آبسنگ های مرجانی، خیار دریایی، Stichopus herrmanni، خلیج فارس
متن کامل [PDF 517 kb]   (1603 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1395/6/27 | پذیرش: 1396/3/20 | انتشار الکترونیک: 1396/4/28



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 29 - ( 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها