[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی ::
اطلاعات نشریه::
راهنمای نویسندگان::
بخش داوری::
ثبت نام و اشتراک::
سیاست های نشریه::
آمار و ارقام نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تسهیلات پایگاه::
سامانه های پژوهشگاه::
تماس با ما::
::
فرمت مقالات نشریه

فرمت مقاله برای نگارندگان
لطفا قبل از ارسال مقاله، بخش
شیوه‌نامه نگارش مقالات
را مطالعه و مقاله خود را با فرمت جدید نشریه مطابقت دهید 

..
پایگاه ها و نمایه ها


AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
CC BY
تبعیت از قوانین COPE

 
این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیته اخلاق درانتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.
..
:: دوره 13، شماره 52 - ( 1401 ) ::
جلد 13 شماره 52 صفحات 131-121 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر پوشش کیتوزان و اسید گالیک بر خواص کیفی فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی نگهداری در یخچال
اسما جعفری ، سید مهدی جسینی ، آی ناز خدانظری
دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی ، خرمشهر، ایران ، mehdi_1520@yahoo.com
چکیده:   (1921 مشاهده)
هدف این تحقیق، ارزیابی مقایسه ای پوشش خوراکی تهیه شده از کیتوزان به همراه اسید گالیک بر کیفیت فیله ماهی کپور معمولی، طی نگهداری در یخچال می باشد. فیله های ماهی در سه گروه شامل 1) تیمار شاهد، 2) محلول کیتوزان و 3) محلول کیتوزان + اسید گالیک غوطه ور شدند. آزمون های میکروبی شامل شمارش باکتری های مزوفیل هوازی و باکتری های سرمادوست (سایکروفیل) به روش پیورپلیت بر روی محیط کشت پلت کانت آگار انجام شد. خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل اندازه گیری تیوباربیتوریک اسید به روش اسپکتوفتومتری، ارزیابی ترکیباتی نیتروژنی فرار به روش کلدال، اسیدهای چرب آزاد به روش تیتراسیون، اندازه گیری pH انجام شد. ارزیابی حسی نمونه ها به روش هدونیک و توسط 15 نفر ارزیاب آموزش دیده انجام شد. مقایسه بار میکروبی باکتری های مزوفیل و سرمادوست نمونه شاهد و تیمارهای مختلف نشان داد که بیشترین بارباکتریایی مربوط به نمونه شاهد می باشد. میزان بار باکتری مزوفیل در نمونه های پوشش داده شده در مقایسه با شاهد به طور معنی داری کمتر بوده (p<0.05). میزان بار باکتری در نمونه های پوشش داده شده تفاوت معنی داری در انتهای دوره نگهداری نشان نداد (p<0.05). بررسی فاکتورهای فیزیکوشیمیایی طی 12 روز دوره نگهداری نشان داد که همه تیمارهای دارای پوشش در مقایسه با نمونه شاهد، به طور معنی داری(p<0/05) از مقادیر پایین تر برخوردار بودند. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که ترکیب کیتوزان و اسید گالیک می تواند کیفیت حسی ماهی کپور معمولی را بهبود دهد. در مجموع نتایج نشان داد که استفاده از بیوپلیمر به همراه ترکیبات طبیعی آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی باعث بهبود بار میکروبیولوژیکی، تاخیر فساد اکسیداتیو و افزایش زمان نگهداری ماهی کپور معمولی می شود.
 
واژه‌های کلیدی: کپور ماهی معمولی، کیتوزان، اسید گالیک، خواص کیفی.
متن کامل [PDF 1992 kb]   (766 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات و آبزیان
دریافت: 1401/3/28 | ویرایش نهایی: 1401/12/23 | پذیرش: 1401/10/15 | انتشار الکترونیک: 1401/12/23



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

JAFARI A, HOSSEINI S M, KHODANAZARY A. Effect of chitosan coating and gallic acid on quality properties of common carp (Cyprinus carpio) fillet during storage at refrigerator. Journal of Oceanography 2023; 13 (52) :121-131
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1720-fa.html

جعفری اسما، جسینی سید مهدی، خدانظری آی ناز. تاثیر پوشش کیتوزان و اسید گالیک بر خواص کیفی فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی نگهداری در یخچال. اقیانوس شناسی. 1401; 13 (52) :121-131

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1720-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 52 - ( 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4657