[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 38 - ( 1398 ) ::
جلد 10 شماره 38 صفحات 1-10 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه‌سازی استخراج ترکیبات فنولی کل دو نوع جلبک دریایی سارگاسوم (Sargassum sp.) و کاهو دریایی (Ulva sp.) در آب‌های ساحلی چابهار به روش اولتراسونیک
مرتضی ضیاءالدینی، غلام رسول بسکله، میرمهدی زاهدی دیزجی
استادیار گروه شیمی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار ، morteza_ziaadini@yahoo.com
چکیده:   (526 مشاهده)
چکیده
ترکیبات فنولی خواص آنتی اکسیدانی دارند که می‌توانند در درمان برخی بیماری­های مزمن و مخرب موثر باشند. هدف ازاین مطالعه تعیین شرایط بهینه برای استخراج ترکیبات فنولی کل از­جلبک­های سارگاسوم  (Sargassum sp.)و کاهوی دریایی  (Ulva sp.)در آبهای ساحلی چابهار بود. عصاره­های این دو نوع جلبک به روش اولتراسونیک استخراج شدند و پارامترهای مختلف شامل نوع حلال (متانول، اتانول، استون و آب)، اندازه ذرات نمونه (63، 125، 250 و 500 میکرون) و مقدار نمونه خشک (1/0، 2/0، 3/0، 4/0 و 5/0 گرم) در 10 میلی­لیتر حلال و در زمان (10، 20 و 30 دقیقه) و دمای اولتراسونیک (20، 40، 50 و 60 درجه سانتی­گراد) بهینه­سازی شدند. تعیین ترکیبات فنولی کل با معرف فولین سیوکالتو با منحنی استاندارد گالیک اسید و به روش اسپکتروفتومتری انجام گرفت. بیشترین مقدار فنولی کل با حلال آب، اندازه ذرات 125 میکرون برای نمونه سارگاسوم و 250 میکرون برای نمونه کاهو دریایی، مقدار نمونه خشک 1/0 گرم سارگاسوم در 10 میلی­لیتر حلال و2/0 گرم کاهو دریایی در 10 میلی­لیتر حلال، زمان اولتراسونیک 10 دقیقه در دمای 40 درجه سانتی­گراد برای هر دو جلبک به­دست آمد. تحت شرایط بهینه بیشترین مقدار ترکیبات فنولی کل برای جلبک سارگاسوم 271/0±58/5 میلی­گرم گالیک اسید بر گرم نمونه خشک و برای جلبک کاهو دریایی به میزان 258/0±047/2 میلی­گرم گالیک اسید بر گرم نمونه خشک به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که جلبک سارگاسوم می‌تواند به عنوان منبع ترکیبات با خواص آنتی اکسیدان طبیعی دریایی در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: ترکیبات فنولی، آب‌های ساحلی چابهار، سارگاسوم، کاهو دریایی، اولتراسونیک، فولین سیو کالتو.
متن کامل [PDF 470 kb]   (80 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست­ شناسی دريا
دریافت: 1396/11/10 | پذیرش: 1397/8/19 | انتشار الکترونیک: 1399/2/23
فهرست منابع
1. Babakhani Lashkan, A.; Rezae, M.; Rezaei, K.; Seifabadi, S.J., 2012. Optimization of Extraction of Antioxidant Compounds in Microwave-Assisted Extracts of Brown Algae Sargassum angustifolium. Iranian Natural Resources Journal, 65(3): 243-255. (In Persian)
2. Bambang, B.S.; Kumalaningsih, S.; Susinggih, W.; and Hardoko, H., 2013. Polyphenol Content and antioxidant Activities of Crude Extract from Brown Algae by Various Solvents. J. Life Sci. Biomed, 3(6): 439-443.
3. Cacace, J.E.; Mazza, G., 2003. Mass transfer process during extraction of phenolic compounds from milled berries. Journal of Food Engineering, 59: 379-389. [DOI:10.1016/S0260-8774(02)00497-1]
4. Chandini, S.K.; Ganesan, P.; Bhaskar, N., 2008. In vitro antioxidant activities of three selected brown seaweeds of India. Food Chemistry, 107: 707-713. [DOI:10.1016/j.foodchem.2007.08.081]
5. Chavan, U.D.; Shahidi, F.; and Naczk, M., 2001. Extraction of condensed tannins from beach pea (Lathyrus maritimus) as affected by different solvents. Food Chemistry, 75(4): 509-512. [DOI:10.1016/S0308-8146(01)00234-5]
6. Chkhikvishvili, I.D.; Ramazanov, Z.M., 2000. Phenolic substances of brown algae and their antioxidant activity. Applied Biochemistry and Microbiology, 36: 289-291. [DOI:10.1007/BF02742582]
7. Duan, X.J.; Zhang, W.W.; Li, X.M.; Wang, B.G., 2006. Evaluation of antioxidant property of extract and fractions obtained from a red alga (Polysiphonia urceolata). Food Chemistry, 95: 37-43. [DOI:10.1016/j.foodchem.2004.12.015]
8. El-Baky, A.; El-Baz, H.H.; El-Baroty, F.K., 2009. Natural preservative ingredient from marine alga Ulva lactuca L. International Journal of Food Science and Technology, 44: 1688-1695. [DOI:10.1111/j.1365-2621.2009.01926.x]
9. Farasat, M.; Khavari-Nejad, R.A.; Nabavi, S.M.B.; and Namjooyan, F., 2013. Antioxidant Properties of two Edible Green Seaweeds from Northern Coasts of the Persian Gulf. JUNDI Shapour Jornal of Natural Pharmaceutical Products, 8(1): 47-52. [DOI:10.17795/jjnpp-7736]
10. Fu, L.; Xu, B.T.; Xu, X.R.; Gan, R.Y.; Zhang, Y.; Xia, E.Q and et al. 2011. Antioxidant capacities and total phenolic contents of 62 fruits. Food Chem., 129: 345-350. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.04.079]
11. Ganesan, P.; Kumar, C.S.; and Bhaskar, N., 2008. Antioxidant properties of methanol extract and its solvent fractions obtained from selected Indian red seaweeds. Bioresource Technology, 99(8): 2717-2723. [DOI:10.1016/j.biortech.2007.07.005]
12. Heydari1, M.; Zolgharnein1, H.; Sakhaei1, N.; Mirzaei, A.; Movahedinia, A., 2013. Antibacterial and antioxidant activities of hydro-alcoholic extracts of some marine algal species from Persian Gulf coastal waters in Booshehr province. Aquatic Physiology and Biotechnology, 1(1): 49-62. (In Persian)
13. Iversen, C.K., 1999. Black currant nectar: Effect of processing and storage on anthocyanin and ascorbic acid content. Journal of Food Science, 64: 37-41. [DOI:10.1111/j.1365-2621.1999.tb09856.x]
14. Khan, SI.; Satam, S.B., 2003. Seaweeedmariculture: scope and potential in India. Aquaculture Asia, 4 (4): 26-28.
15. Khanavi, M.; Nabavi, M.; Sdati, N.; Shams Ardakani, M.R.; Sohrabipour, J.; Nabavi, S.M.B.; Ghaeli, P.; Ostad, S.N., 2010. Cytotoxic activity of some marine brown algae against cancer cell lines. Biological research, 43: 31-37. [DOI:10.4067/S0716-97602010000100005]
16. Kuda, T.; Tsunekawa, M.; Goto, H. and Araki, Y., 2005. Antioxidant properties of four edible algae harvested in the Noto Peninsula, Japan. Journal of Food Composition and Analysis, 18(7): 625-633. [DOI:10.1016/j.jfca.2004.06.015]
17. Kumar, K.S.; Ganesan, K.; Subba Rao, P.V., 2008. Antioxidant potential of solvent extracts of Kappaphycus alvarezii (Doty) Doty - An edible seaweed. Food Chemistry, 107, 289-295. [DOI:10.1016/j.foodchem.2007.08.016]
18. Lopez, A.; Rico, M.; Rivero, A.; Tangil, D.M.S., 2011. The effects of solvents on the phenolic contents and antioxidant activity of Stypocaulon scoparium algae extracts. Food Chemistry, 125: 1104-1109. [DOI:10.1016/j.foodchem.2010.09.101]
19. Meenakshi, S.; Umayaparvathi, S.; Arumugam, M.; and Balasubramanian, T., 2012. In vitro antioxidant properties and FTIR analysis of two seaweeds of Gulf of Mannar. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 2: S66-S70. [DOI:10.1016/S2221-1691(11)60126-3]
20. Pan, X.; Liu, H.; Jia, G.; and Shu, Y., 2000. Microwave-assisted extraction of glycyrrhizic acid from licorice root. Journal of Biochemical Engineering,5, 173-177. [DOI:10.1016/S1369-703X(00)00057-7]
21. Pinelo, M.; Rubilar, M.; Jerez, M.; Sinerio, J.; Josea, N.M., 2005. Effect of solvent, temperature, and solvent-to-solid ratio on the total phenolic content and antiradical activity of extracts from different components of grape pomace. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53: 2111-2117. [DOI:10.1021/jf0488110]
22. Rodriguez-Bernaldo de Quiros, A.; Lage-Yusty, M.A.; and Lopez-Hernandez, J., 2010. Determination of phenolic compounds in macroalgae for human consumption. Food Chemistry, 121: 634-638. [DOI:10.1016/j.foodchem.2009.12.078]
23. Rommel, A.; Heatherbell, D.A.; and Wrolstad, R.E., 1990. Red raspberry juice and wine: Effect of processing and storage on anthocyanin pigment composition, color and appearance. Journal of Food Science, 55: 1011-1017. [DOI:10.1111/j.1365-2621.1990.tb01586.x]
24. Rostagno, A.; Palma, M.; and Barrose, C., 2003. Ultrasound-assisted extraction of soy isoflavones. Journal of Chromatography A, 1012: 119-128. [DOI:10.1016/S0021-9673(03)01184-1]
25. Sadati, N.; Khanavi, M.; Mahrokh, A.; Nabavi, S.M.B.; Sohrabipour, J.; Hadjiakhoondi, A., 2011. Comparison of Antioxidant Activity and Total Phenolic Contents of some Persian Gulf Marine Algae. Journal of Medicinal Plants, 37: 73-79.
26. Safari, P.; Rezae, M.; Shoyaklou, A.R.; Babakhani Lashkan, A., 2014. Effects of organic solvents with different ratios on antioxidant activity of Persian Gulf green algae (Cheatomorpha sp.) using conventional solvent extraction. Aquaculture exploitation and production journal, 2(4): 159-170. (In Persian)
27. Salmanian, Sh.; Sadeghi Mahoonak A.R.; Maghsoudlou, Y.; Rabiee, H.; and Tabatabaei Amid, B., 2012. Extraction of bioactive compounds and determination of antioxidant activity of ethanolic and acetonic extracts of Mentha aquatique leaves. EJFPP, 2: 85-100.
28. Souza, B.W.S.; Cerqueira, M.A.; Martins, J.T.; Quintas, M.A.C.; Ferreira,A.N.C.S.; Teixeira, J.A.; and Vicente, A.N.A., 2011. Antioxidant potential of two red seaweeds from the Brazilian coasts. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59(10): 5589-5594. [DOI:10.1021/jf200999n]
29. Stratil, P.; Klejdus, B.; and Kubáň, V., 2006. Determination of Total Content of phenolic compounds and their antioxidant activity in vegetables evaluation of spectrophotometric methods. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54(3): 607-616. [DOI:10.1021/jf052334j]
30. Volka, R.B.; Furkert, F.H., 2006. Antialgal, antibacterial and antifungal activity of two metabolites produced and excreted by cyanobacteria during growth. Microbiological Research, 161: 180-186. [DOI:10.1016/j.micres.2005.08.005]
31. Wang, J.; Sun, B.; Cao, Y.; Tian, Y.; and Li, X., 2008. Optimisation of ultrasoundassisted extraction of phenolic compounds from wheat bran. Food Chemistry, 106: 804-810. [DOI:10.1016/j.foodchem.2007.06.062]
32. Wang, T.; Jónsdóttir, R.; Ólafsdóttir, G., 2009. Total phenolic compounds,radical scavenging and metal chelation of extracts from Icelandic seaweeds. Food Chemistry, 116(1): 240-248. [DOI:10.1016/j.foodchem.2009.02.041]
33. Wettasinghe, M.; Shahidi, F., 1999. Antioxidant and free radical-scavenging properties of ethanolic extracts of defatted borage (Borago officinalis) seeds. Food Chemistry, 67: 399-414. [DOI:10.1016/S0308-8146(99)00137-5]
34. Wu, Sh.J.; Ng, L.T., 2008. Antioxidant and free radical scavenging activities of wild bitter melon (Momordica charantia Linn. var. abbreviata Ser.) in Taiwan. LWT- Food Sci. Technol, 41: 323-330. [DOI:10.1016/j.lwt.2007.03.003]
35. Yuan, Y.V.; Walsh, N.A., 2006. Antioxidant and antiproliferative activities of extracts from a variety of edible seaweeds. Food and Chemical Toxicology, 44(7): 1144-1150. [DOI:10.1016/j.fct.2006.02.002]
36. Zou, Y.; LU, Y.; WEI, D., 2004. Antioxidant Activity of a Flavonoid-Rich Extract of Hypericum perforatum L. in Vitro. J. Agric. Food Chem. 52: 5032-5039. [DOI:10.1021/jf049571r]
37. Zubia, M.; Robledo, D.; Freile-Pelegrin Y., 2007. Antioxidant activities in tropical marine macroalgae from the the Yucatan Peninsula. Mexico.Journal of Applied Phycology, 19: 449-458. [DOI:10.1007/s10811-006-9152-5]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Optimizing Extraction of total phenolic Compounds in Sargassum sp. and sea lettuce (Ulva sp.) in Chabahar coastal waters using ultrasonic method. joc. 2019; 10 (38) :1-10
URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1508-fa.html

ضیاءالدینی مرتضی، بسکله غلام رسول، زاهدی دیزجی میرمهدی. بهینه‌سازی استخراج ترکیبات فنولی کل دو نوع جلبک دریایی سارگاسوم (Sargassum sp.) و کاهو دریایی (Ulva sp.) در آب‌های ساحلی چابهار به روش اولتراسونیک. نشریه علمی - پژوهشی اقیانوس شناسی. 1398; 10 (38) :1-10

URL: http://joc.inio.ac.ir/article-1-1508-fa.html



دوره 10، شماره 38 - ( 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی اقیانوس شناسی Journal of Oceanography
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4157